Expositie Droomgezichten

Expositie ‘Droomgezichten’, een collage van beelden uit het onderbewuste door Rinie van der Leer, van april t/m juli 2016 te zien in Het Venster.

Droombeelden worden soms intens en als levensecht ervaren.
Rinie van der Leer heeft geprobeerd de soms niet te vatten werelden van het onderbewuste op haar eigen wijze vorm te geven in tekeningen en schilderijen. 
Sprookjes, verhalen, gedichten en gedachten zijn voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron.
In de ‘Wondere Wezens en Gedroomde Gedrochten’ (2008), al eerder geëxposeerd in Etten-Leur en Bennekom, laat zij tussen de inktvlekken figuren tot leven komen, die een sfeer ademen zoals in dromen, sprookjes en mythische werelden. 

Zelf zegt zij hier over:

“Van jongs af aan zag ik in de dingen om mij heen de meest vreemde  figuren en wezens: in de patronen van de gordijnen, tussen de bladeren van de bomen, in speelse zon- en schaduwpartijen, op het behang, etc. Ik verzon ze en zag ze dus overal. 
Hoewel ik als kind al graag tekende, tekende ik toen niet die figuren en wezens, want dat ‘hoorde niet’. Je hoorde te tekenen zoals de dingen ècht waren. 
Pas veel later in mijn leven, toen ik mijn passie voor tekenen en schilderen weer oppakte, ben ik dat anders gaan doen: van binnenuit, vanuit mijn bron en vanuit mijn eigen innerlijke beleving. De ‘wondere wezens en gedroomde gedrochten’ mochten eindelijk tevoorschijn komen! 
Zo ontstonden er de afgelopen jaren veel  van dit soort kleine tekeningetjes uit inktvlekken, in verschillende kleurschakeringen. Mijn pen beweegt langs de randen van de kleuren en daar zijn ze! Soms ben ik zelf verbaasd over wat er uit tevoorschijn komt. Het zijn beelden uit het onderbewuste. Soms mooi en aandoenlijk, soms bizar en vreemd.
In drie lijsten hangen er 18 -  ze laten zich zien zoals ze zijn…”

Er zijn ook enkele acrylschilderijen te zien: ‘Droomengel’ (2010), ‘Sprookjespaard’ (2011) en de twee ‘Droomgezichten’ (2014). Deze hebben hun primeur in Het Venster in Veenendaal.
Het werk is te bezichtigen iedere zondag van 9.30 – 12.00 uur; tevens op afspraak. De foto's staan op deze website bij bezinning-en-bezieling/bijdragen/foto/droomgezichten

Meer informatie: www.rinievanderleer.nl

(onder: detail van acrylschilderij uit de expostie)

wanneer: 

zaterdag, 30 juli, 2016 - 10:00

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.