Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Diner Pensant 'Vrijheid onder druk'

Op zondag 1 oktober aanstaande vindt in "De Nieuwe Liefde' in Amsterdam het eerste Diner Pensant over ‘Vrijheid onder druk’ plaats. 

'Ik bepaal zelf hoe ik mijn leven inricht.’ Deze woorden klinken vertrouwd, ze horen bij deze tijd. Toch klinken ze in 2017 minder vanzelfsprekend dan enkele decennia geleden. Hoe komt dat?  
In een Diner Pensant spreken we over de betekenis van het woord vrijheid, over nieuwe betekenissen van humanisme en vrijzinnigheid in een tijd van zinzoekers en vrijdenkers. 

Een Diner Pensant is een bijzonder ritueel. Er wordt gezamenlijk nagedacht, de naam zegt het al. Denken is zoeken en experimenteren. Dat betekent dat vragen belangrijker zijn dan antwoorden: we stellen vragen en geven antwoord op die vragen met nieuwe vragen. De vragen worden steeds complexer, maar juist dat geeft inzicht. 
We zullen meer Diner Pensants organiseren. Tijdens deze avonden proberen we oude woorden die hun vanzelfsprekendheid verliezen van nieuwe betekenissen te voorzien. Zoals het woord Vrijheid.

Met:

· Janneke Stegeman, ‘theoloog van het jaar’
· René ten Bos, ‘filosoof des vaderlands’
· Enis Odaci, voorzitter Humanislam
· Laurens ten Kate, bijzonder hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme, Universiteit voor Humanistiek Utrecht
· en u/ jullie


Aanmelden en kosten

· Entree inclusief 3 gangen maaltijd 50 euro, studententarief 25 euro.
· Opgeven bij dinerssvg@gmail.com onder vermelding van ‘Vrijheid onder druk 1 oktober 2017′. U ontvangt dan een email met rekening, toegangsbewijs, routebeschrijving en programma. Heeft uw vragen, dan kunt u contact opnemen met Wies Houweling: 06 24 25 61 60.

meer informatie: www.vrijzinnigen.nl/event/diner-pensant-vrijheid-onder-druk

wanneer
zondag 1 oktober 2017 - 17:00 - zondag 1 oktober 2017 - 21:00