Marieke de Vries-Hofman

Op deze Paasmorgen is Marieke de Vries weer (virtueel) bij ons te gast. 

Met Pasen vieren we dat het licht de duisternis heeft overwonnen. Helaas ervaren we in deze tijd nog afstand en onzekerheid en kunnen we Pasen niet fysiek samen vieren. In de natuur is de dood een voorwaarde voor nieuw leven. Het besef dat er pijn, verdriet en dood is, betekent niet dat je angstig moet afwachten, maar juist dat je heel intens mag leven. Niet verslappen, niet vegeteren, maar echt leven. Daar is lef voor nodig!

In deze viering heeft Marieke een paar verhalen: o.a. over Jona, en over de auteur Edith Eger die lev/lef had om in het oorlogskamp dóór te gaan ondanks alles wat ze moest doorstaan.

Verder zingt Jos Somsen twee liederen, klinkt er een Taizé-lied en is er een x-liedje van Henk Harmsen te beluisteren. Alle gezongen liederen zijn ondertiteld zodat - voor wie dat wil - thuis meegezongen kan worden.

In de viering, die op Paasmorgen via de link https://youtu.be/erMLkbAfqoM te bekijken is, wordt het licht van Pasen verspreid.

Het zou mooi zijn om allemaal echt vanaf 10 uur te kijken: dan kunnen we - voor wie dat wil - tijdens het lichtritueel in Het Venster ook thuis een kaars aansteken; zo symboliseren we de verbondenheid met elkaar!

Van harte uitgenodigd om op Pasen vanuit de huiskamers aanwezig te zijn!

wanneer: 

zondag, 4 april, 2021 - 10:00
  • Viering