wereldvrede-meditatie

Sluit ook dit jaar af met een uur mediteren. Vrede in jezelf, vrede in jouw omgeving, vrede in de wereld. Doe mee met een wereldwijde beweging, want op hetzelfde moment wordt over de hele wereld deze wereldvrede-meditatie gehouden. 

Vanwege de nieuwe lockdown is Het Venster op slot tot 14 januari. Om (online) mee te doen met deze meditatie  kan contact worden opgenomen met Marjo van Rijnsoever

Vorig jaar was het Venster i.v.m. corona ook gesloten, maar was er gelegenheid om de meditatie toch via ZOOM mee te beleven. Dit jaar zal dat ook weer zijn.

Onderstaand schrijven ontvingen wij van Gerrit van Santen en Marjo van Rijnsoever, die deze meditatie weer gaan begeleiden: 
"Graag willen wij iedereen attenderen op de wereldvredemeditatie van 31-12 aanstaande van 13.00 tot 14.00 uur. Vanaf 12.40 uur kan er ingelogd worden om te kijken of alles werkt. 
Natuurlijk kunnen we de wereldsituatie van dit moment niet negeren, maar verandering (zelfs van de wereld) begint bij jezelf… zoals Gandhi dat zo mooi verwoordde ‘Wees de verandering die je wilt zien in de wereld.’ Daarom ligt de focus op bewustwording, liefde en vrede in jezelf, voor je omgeving en voor de wereld. Zo creëren we een magisch veld van energie, harmonie en verbinding. 
De meditatie is geschikt voor iedereen, dus stuur dit bericht maar door als je nog mensen weet. 

Je kunt je nog opgeven door te mailen naar Marjo van Rijnsoever, dan krijg je een document met inloggegevens en een handleiding"

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Op oudejaarsdag wordt in Het Venster ook nu weer aandacht besteed aan de Internationale World Peace Meditation Day, die overal ter wereld om 12.00 uur - Greenwichtijd - start en een uur duurt (in Nederland is dat 13.00 uur) . Miljoenen mensen nemen hier wereldwijd aan deel door stil te staan bij de vrede, in zichzelf, in hun omgeving én in de wereld. De focus ligt op vrede, liefde en bewustwording. In Het Venster zullen evenals voorgaande jaren Marjo van Rijnsoever en Gerrit van Santen de organisatie van deze meditatie op zich nemen.

De eerste Wereldvrede Meditatie (ook bekend als ‘World Healing Day’, ‘World Peace Day’, ‘Hour for Peace’) werd georganiseerd door John Randolph Price in 1986. Doel: mensen over de hele wereld verbinden in hun focus op vrede, liefde, begrip en vergevingsgezindheid. Meditatie betekent hier: met eigen gedachten, visie, en geloof je richten op vrede en vrijheid voor alle mensen.

Datum: Vrijdag 31 december 2021. Meer info bij Marjo van Rijnsoever).
Tijd: Meditatie van 13.00 - 14.00 uur. 

(afbeelding Pixabay)

wanneer: 

vrijdag, 31 december, 2021 -
13:00 tot 14:00

Reactie toevoegen

JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit formulier te kunnen gebruiken.