Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

wereldvrede-meditatie

Sluit ook dit jaar af met een uur mediteren, ook weer in Het Venster. Vrede in jezelf, vrede in jouw omgeving, vrede in de wereld. Doe mee met een wereldwijde beweging, want op hetzelfde moment wordt over de hele wereld deze wereldvrede-meditatie gehouden. Sinds enkele jaren neemt het Venster hier ook aan deel. 

De meditatie is geschikt voor mensen die kennis willen maken met mediteren en voor hen die al vaker hebben gemediteerd.
Het motiveert ons vooral nu in deze coronatijd, om het licht in onszelf te versterken.

Op oudejaarsdag wordt in Het Venster ook nu weer aandacht besteed aan de Internationale World Peace Meditation Day, die overal ter wereld om 12.00 uur - Greenwichtijd - start en een uur duurt (in Nederland is dat 13.00 uur) . Miljoenen mensen nemen hier wereldwijd aan deel door stil te staan bij de vrede, in zichzelf, in hun omgeving én in de wereld. De focus ligt op vrede, liefde en bewustwording. In Het Venster zullen evenals voorgaande jaren Marjo van Rijnsoever en Gerrit van Santen de organisatie van deze meditatie op zich nemen.

Vorig jaar was het Venster i.v.m. corona gesloten en was er gelegenheid om de meditatie toch via ZOOM mee te beleven. Hoe dat dit jaar zal gaan, is nog niet helemaal bekend. Meer informatie volgt.

De eerste Wereldvrede Meditatie (ook bekend als ‘World Healing Day’, ‘World Peace Day’, ‘Hour for Peace’) werd georganiseerd door John Randolph Price in 1986. Doel: mensen over de hele wereld verbinden in hun focus op vrede, liefde, begrip en vergevingsgezindheid. Meditatie betekent hier: met eigen gedachten, visie, en geloof je richten op vrede en vrijheid voor alle mensen.

Datum: Vrijdag 31 december 2021. Aanmelden verplicht (via Marjo van Rijnsoever). Iedereen is van harte welkom. 
Tijd: Meditatie van 13.00 - 14.00 uur. 
Inlooptijd: Vanaf 12.45 uur. Om 13.00 uur gaat de deur op slot, dus kom op tijd!

Mochten er i.v.m. de corona-richtlijnen toch teveel aanmeldingen zijn, dan wordt er gezocht naar mogelijkheden om dit evenement ook thuis, online bij te wonen. Meer bericht hierover volgt later.

(afbeelding Pixabay)

wanneer
vrijdag 31 december 2021 - 13:00 - vrijdag 31 december 2021 - 14:00