Dick Schreinders

Thema: 'Dit en over de liefde' in een een digitale opname, waarvan de link onderaan deze pagina te vinden is. 
Dick is geen onbekende bij ons in Het Venster. Met zijn prachtige gitaarspel begeleidt hij zichzelf bij zijn liedjes, poëzie en verhalen.
Kortom, weer genoeg om van te genieten.

Dick Schreinders is poëet, musicus, kunstschilder en vooral een mooi, puur en vriendelijk mens. Deze digitale opname is een verslag van een ontmoeting met Dick. De teksten in zijn gedichten (soms gezongen) gaan over het Zijn, de liefde voor datgene waar geen woorden voor zijn, kwetsbaarheid en eenvoud. Dick Schreinders werd geboren in 1970 te Beekbergen. Vanaf zijn tiende jaar speelt hij gitaar en kreeg les van Mathijs Souhoka. Op zijn dertiende verhuisde hij naar Benimeli, een dorpje in de bergen, 15 km van Denia (een vissersstadje in de provincie Alicante in Spanje). Eenmaal daar viel zijn gitaarspel op bij Spaanse muzikanten en werd hij voorgesteld aan Vicente Ballester, toentertijd docent aan het conservatorium Tenor Cortis in Denia. Bij hem vervolgde Dick zijn muzikale opleiding en werd hij bevangen door de Spaans klassiek gitaarmuziek en zang. Nu woont hij in een charmant klein huis in de binnenstad van Heusden (zijn 'man-cave'). Hier heeft hij een mooi gesprek met Martin Schuitemaker, leest hij gedichten voor, laat een paar van zijn schilderijen zien en zingt een aantal liederen.
Alles bij elkaar een inspirerende ontmoeting.

Er wordt een bijdrage gevraagd van € 5,- p.p., om de voortgang van lezingen en voorstellingen in Het Venster te kunnen waarborgen. U kunt uw bijdrage overmaken naar NL11 TRIO 0197 6222 08 op naam van ‘NPB Veenendaal’ o.v.v. 'gift'

Alle gevers onze hartelijke dank! 

De link om deze opname zondag te bekijken is https://youtu.be/5pUW8rCO2cg

wanneer: 

zondag, 7 februari, 2021 - 10:00
  • Voorstelling