Thema-Ontmoeting: Alan Watts

Op deze zondagmorgen kunnen we een filosofische inspiratie-video bekijken van de Commissie Ontmoetingen. In deze video neemt Jan Dijksterhuis u mee in het gedachtegoed van Alan Watts, dit doet hij in een rijke afwisseling van teksten, beelden en muziek. 

Alan W. Watts (Chislehurst, Londen, 6 januari 1915 – San Francisco Bay, 16 november 1973) was een Engels filosoof, schrijver, spreker, anglicaans priester, hoogleraar en beoefenaar van de vergelijkende godsdienstwetenschappen. Hij verdiepte zich met name in de filosofie van zen, het boeddhisme en het taoïsme, en heeft met zijn werk een belangrijke bijdrage geleverd aan de introductie en popularisering van Aziatische religie en filosofie in het Westen. Hij publiceerde meer dan 25 boeken en vele artikelen over onderwerpen als identiteit, de uiteindelijke aard van de realiteit, hogere bewustzijnstoestanden, de zin en betekenis van het leven, godsbeelden en menselijk geluk.  

link: https://youtu.be/veg3ODpzY8s

De collecte is voor Het Venster. U kunt uw eventuele bijdrage storten op onze rekening: 
NL11TRIO 0197 6222 08 op naam van ‘NPB Veenendaal’.

Een Thema-Ontmoeting wordt voorbereid door de commissie Ontmoetingen, meestal in de vertrouwde samenstelling met Martin Schuitemaker, Jos Somsen, Jan van Donkelaar en jan Dijksterhuis. 

U kunt reageren op de website, onderaan de pagina.

Wat is een Thema-Ontmoeting? 

(foto Martin Schuitemaker)

wanneer: 

zondag, 21 februari, 2021 - 10:00
  • Thema Ontmoeting