Thema-ontmoetingen

Laat je je graag verrassen? Kom dan eens op zondagmorgen bij een Thema Ontmoeting, georganiseerd door een kleine kern enthousiaste Vensterleden: (be)denkers van (diep-)zinnige thema's, waar interactie soms een rol kan spelen. Teksten, liederen, muziek en beelden nodigen uit tot reflectie en creativiteit en bieden zo ruimte voor bezinning en bezieling.

Thema-ontmoetingen zijn bijeenkomsten met een open, creatief en ont-moetend karakter. Actuele thema's en gebeurtenissen in de samenleving dienen als inspiratiebron. Er kan als ondersteuning gebruik gemaakt worden van muziek, filmfragmenten, gedichten, verhalen, creatieve werkvormen en rituelen. Deze ontmoetingen worden georganiseerd door een kern van leden van Het Venster, o.l.v. Jan Dijksterhuis.

Hieronder een overzicht van de activiteiten van Thema-ontmoetingen. Eerdere zijn te bekijken in het Archief.

Vandaag neemt Jos Somsen ons mee in de gedachten over de escalatie van vrede. Meer informatie hierover volgt nog. Collecte vandaag voor Het Venster.  Na afloop… meer..
-
-
Van oudsher wordt in de protestantse kerken op de laatste zondag van het kerkelijk jaar (de zondag vóór 1e advent) aandacht besteed aan hen die ons in het afgelopen… meer..
-
-
Deze thema-ontmoeting wordt voorbereid door de Commissie Ontmoetingen, waarbij soms ook een gast wordt uitgenodigd.   Collecte vandaag voor Het Venster.… meer..