Lezing over vrijmetselarij

Lezing over de spiritualiteit van de vrijmetselarij - door Karel Musch 

De vrijmetselarij heeft, als levensbeschouwelijke stroming, een geheel eigen vorm van spiritualiteit. Die is vooral gestoeld op de twee belangrijkste bronnen van symboliek, het licht en de bouwsymboliek. Maar er is meer. Vrijmetselarij is een zoektocht naar individuele zingeving. De spiritualiteit van de vrijmetselarij is een spiritualiteit van verbinding: verbinding met je eigen zelf maar zeker ook verbinding met de ander. De spiritualiteit van de vrijmetselarij is die van het handelen: vrijmetselaren proberen een beter mens te worden. Dat vraagt om inzet en aandacht. Daarom komen ze in de Loge.

Het is een drieluik, waarin ik drie vragen behandel:

1. Wat is de vrijmetselarij?

2. Wat is spiritualiteit?

3. Wat is de spiritualiteit van de vrijmetselarij?

Karel Musch (Bergen, 1947) was na politiek-bestuurlijke functies (statenlid, wethouder) adviseur in de gezondheidszorg. Van 2002 tot 2014 heeft hij samen met zijn vrouw een seizoensherberg voor pelgrims geleid in de Franse Bourgogne. Hij was lange tijd moderator/coach voor leiderschapsleergangen. Karel is publicist en publiceerde eerder de studie: 'En nu het mooie van de islam...'. Hij publiceert met grote regelmaat in tijdschriften van de vrijmetselarij maar ook in andere media, een enkele keer in het Engels.
Zijn nieuwste boek heet: 'De verborgen spiritualiteit van de vrijmetselarij"'en wordt uitgegeven door Aspekt.

Om dit soort evenementen te kunnen blijven organiseren is een gemiddeld bedrag van € 5,-  per persoon berekend. Na afloop is er thee/koffie/limonade en gelegenheid om na te praten.

Autodienst: Els van Duijvenbode

wanneer: 

zondag, 29 april, 2018 - 10:00
  • Lezing

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.