Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Levensblauwdruk: decoderen van je (bio)logische patronen

Helga en Mara

Vandaag opnieuw een intrigerende lezing van Mara Lammertzen en Helga van der Hart.

Hoe was de periode rondom jouw geboorte? Hoe verliep de bevalling? Wat is er gebeurd in het gezin, het leven van jouw moeder tijdens de zwangerschap? Wat is er met jouzelf gebeurd, wat speelde er in jouw eerste levensjaar? Was er geborgenheid, veiligheid, voldoende voeding, rust, blijdschap? Of was er (ook) ziekte, verdriet, onveiligheid, tekort, gevaar, agressie, verslaving, of getraumatiseerde ouders?  

De periode van 30 maanden rondom de geboorte noemen we de Levensblauwdruk (Marc Fréchet). Deze periode is van grote invloed op ons leven, hoe we de wereld ervaren, en de patronen die we als opgroeiend mens tegenkomen en herhalen, fysiek en psychisch. 

Traumatische gebeurtenissen rondom de geboorte zijn als ‘imprints’ die we als (zelfs ongeboren) baby meekrijgen: het zet ons direct in de overlevingsstand. We ontwikkelen overtuigingen en bijpassend gedrag. Er is geen goed of fout. Er is ook niets mis met jou; je overtuigingen, klachten en stress vertellen simpelweg een verhaal. Jouw verhaal, dat vaak al stamt vanuit jouw voorouderlijke lijn. We herhalen overlevingsprogrammeringen die in het DNA worden doorgegeven aan de volgende generatie. Ons lichaam, onze psyche en biologie, geeft stress-signalen af die onze gedachten beïnvloeden, en daarmee onze reactie op bepaalde personen, situaties in ons bewustzijnsveld. Ze blijven zich maar herhalen, in allerlei vormen. “Waarom moet ik het altijd alleen doen? Waarom word ik zo vaak niet gehoord? Waarom was ik zo ziek als klein kind? Waarom ben ik zo angstig?” et cetera. 

Je zult je verbazen hoeveel antwoorden en richting je kunt vinden in jouw Levensblauwdruk. Dat maakt ruimte voor inzicht en ontmoeten van ons slimme overlevingssysteem, van binnenuit. Aan ons de schone taak om onze patronen te doorbreken, net zoals onze voorouders dat met wat zij tot hun beschikking hadden, zullen hebben geprobeerd. Dat ga je in deze lezing ervaren. Via Verbinden-Versmelten-Loslaten, een prachtige methode (HeartConnection Nederland) om naar ons lichaam te ‘luisteren’, ervaar je aan den lijve hoe je de cyclus kunt doorbreken.

De lezing wordt verzorgd door Helga van der Hart en Mara Lammertzen. Zij zijn opgeleid in de Germaanse Geneeskunde. Eerder gaven zij in Het Venster een interactieve lezing waarin ze uitleg gaven hoe we de biologische taal van ons lichaam kunnen leren verstaan.

Van harte welkom!

Om dit soort lezingen te kunnen blijven organiseren, vragen we na afloop een vrijwillige bijdrage (richtprijs € 5,- of meer). Omdat er ook gelegenheid wordt gegeven om vragen te stellen, duurt de lezing tot ongeveer 11.30. Na afloop is er koffie en thee.

wanneer
zondag 21 mei 2023 - 10:00 - zondag 21 mei 2023 - 11:30