Overwegingen

Sommige overwegingen van voorgangers of Vensterleden kunnen hier nog eens nagelezen worden. 

 

Een overzicht van de bijgedragen overwegingen

overwegingen

Gedachten bij het avondmaal. Graag wil ik u deelgenoot maken van mijn gedachten bij de viering van het avondmaal. Met de invulling die er aan gegeven wordt, ‘het… meer..
Zie, ik ben. Een eigen inbreng op een zondagse bijeenkomst resulteert soms in het verzoek van enkelen om de tekst een keer te publiceren in Ruimte in’t Veen. Deze… meer..
Kerst – hetzelfde en toch anders. Wat kan ik in deze tijd nog met Kerst… Van het commerciële gedoe er omheen probeer ik me verre te houden, al is dat in onze… meer..
Inleiding op de Thema Ontmoeting in het Venster van 25 juni 2017 - door Marieke de Vries-Hofman - “Met enige regelmaat gebeurt het in je leven dat er grote… meer..
TIJD VAN BEZINNING…Toen ik onderstaand gedicht van de Schotse dichter Norman MacCaig (vertaald uit het Engels door Bert van Rijswijk) enige tijd geleden voor het eerst… meer..
Veertigdagentijd- op weg naar Pasen -2021  - door Marieke de Vries-Hofman -In een artikel* las ik dat het woord vasten verwantschap heeft met ‘vasthouden, in acht… meer..
Getsemané.  We zitten midden in de lijdenstijd. De oorlog in Oekraïne drukt ons nog eens met de neus op de feiten. Er is lijden dat we als mensen niet kunnen… meer..