Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Verhalenverstelster Anne van Delft

De derde naam, een vertelvoorstelling van Anne van Delft over de zoektocht naar je echte naam.

Het verhaal 'De derde naam' vindt zijn wortels in een indiaanse vertelling. De eerste naam krijg je van je ouders, de tweede verdien je met iets dat je goed kan en aan de wereld laat zien, maar de derde naam vertelt wie je werkelijk bent. Maar… die naam moet je zelf kiezen. Hoe doe je dat? 

In dit tijdperk van 'fake news' gaat Anne op zoek naar haar ware naam. Onderweg vraagt ze het aan wijze schildpadden en boze godinnen, mythologische helden en dagelijkse uitblinkers. Maar niemand kan helpen, de keuze is aan haar! Ze groeit als vrouw, maar haar naam krimpt. Anneke, Anne, An. Wat blijft er van haar over als zij geen mooie derde naam vindt? Die zoektocht, daar gaat de voorstelling over. 

Een intiem portret over de veranderende betekenis van wie je bent. Aanstekelijk en humoristisch verteld.

Zelf zegt Anne hier over:
"Bij het ouder worden merk je veranderingen aan je buitenkant, maar die aan de binnenkant, die vind ik het spannendst. Een soort innerlijke metamorfose die je zelf in gang moet zetten. Ik weet uit verhalen dat die vrijheid geeft, plezier, schoonheid en magie. Maar hoe doe je dat, je derde naam kiezen? Deze vraag blijkt heel aanstekelijk te zijn."

Anne is haar leven lang vertelster en heeft een sterke, eigen stijl. Grote verhalen van oude volkeren of kleine verhalen van gewone mensen brengt zij met haar eigenzinnige, persoonlijke stem dichtbij.
Op vele plaatsen heeft zij verhalen verteld. Zie ook www.annevandelft.nl

In oktober 2022 gaf zij een driedaagse vertelworkshop in Het Venster.

Let op: aanvang 10.30 uur.
Na de voorstelling is er koffie en gelegenheid voor ontmoeting, gesprek en uitwisseling.
Om dit soort voorstellingen te kunnen blijven verzorgen, vragen we een vrijwillige bijdrage met een richtprijs van € 5,- p.p.

 

wanneer
zondag 27 november 2022 - 10:30 - zondag 27 november 2022 - 11:30