Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Theater: 'Alejandra en José'

Een verhaal van twee jonge mensen uit Mexico, door Nellie Markus.
Nellie is dramatherapeute, en speelt het theaterstuk Alejandra en José.

Nellie kwam in Mexico in aanraking met WereldOuders (heeft als doel het leven van kinderen in arme landen structureel te verbeteren en werft daarvoor fondsen in Nederland).  

Het werk van deze organisatie kenmerkt zich door intensieve, liefdevolle begeleiding van kinderen, goede (medische) zorg en scholing, zowel in de eigen tehuizen als in de omringende gemeenschap. In de familiehuizen (onderdeel van WereldOuders) is er liefde, oprechte aandacht voor de kinderen die daar zichtbaar van genieten; de keerzijde is de confrontatie met kinderen wiens ogen boekdelen spreken. Logisch, als je hun achtergrond kent.  

Het theaterstuk verhaalt over gebeurtenissen die de kinderen echt hebben meegemaakt; het geweld en de wanhoop die hun ten deel valt is niet verzonnen, net zo min als de hoop die het familiehuis hen biedt. 

Als dramatherapeute weet Nellie wat Creatieve Therapie (drama, beeldend, muziek, dans) betekent voor kinderen die het nodige hebben meegemaakt. En er ontstond het plan om creatieve projecten ter plekke aan te bieden. Geld voor vakkrachten. Een ruimte om theater te kunnen maken. Om te schilderen, te dansen en te musiceren.  

Zie voor meer bijzonderheden hierover 

Na het theaterstuk (duurt circa een uur) is er eerst een koffiepauze en daarna wordt de dvd ‘Het andere Mexico’ getoond. Hierin worden de aantrekkelijke en mindere kanten van Mexico getoond en een indruk van een familiehuis gegeven. De dvd is een waardevolle aanvulling op het theaterstuk en biedt nog meer inzicht waarom de jongeren onze steun zo verdienen. De dvd duurt een half uur. Daarna is er nog gelegenheid voor discussie.

Auto-ophaaldienst voor deze zondag: Marieke de Vries-Hofman
Collecte na afloop. 

wanneer
zondag 22 maart 2015 - 10:00