Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Interactieve lezing Germaanse geneeskunde

Biologische programma's en het verhaal van je lichaam: Germaanse Geneeskunde. 

Een lezing door Mara Lammertzen en Helga van der Hart.

We doen alles met zoveel mogelijk liefde, we bezinnen en reflecteren, houden ons ego in de gaten en eten gezond. Met ons verstand proberen we alert te zijn op onze belemmerende overtuigingen en ons gedrag. Met ons bewustzijn zit het wel goed. Maar toch hebben we fysieke klachten of blijven zich situaties voordoen waarin we geraakt of getriggerd worden. Het gaat vaak over thema’s als eigenwaarde, het gevoel alleen te staan, verlies, schaamte, schuld, boosheid en angst. 

De Germaanse Geneeskunde, gebaseerd op oeroude kennis van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, leert ons dat iedere klacht, ziekte, maar ook iedere overtuiging ons eigen verhaal vertelt. Trauma blijft onbewust actief in ons systeem en heeft effect op ons welzijn. Ook als we denken dat we die oude stukken nu toch wel een keer verwerkt hebben. Maar hoe doorbreken we ze nou echt?

Als we begrijpen welke zinvolle biologische processen zich op celniveau afspelen in ons intelligente lichaam kunnen we werkelijk gaan beginnen met helen. Niet alleen door te ontdekken waar onze patronen vandaan komen (vaak weten we dit allang),  maar vervolgens te kunnen gaan voelen wat het lichaam te vertellen heeft. En dat we onze psyche een handje kunnen helpen in het ‘afronden’ van het genezingsproces door te doorvoelen wat er nog ontmoet mag worden. Hierdoor komt er ruimte voor nieuw bewustzijn, vertrouwen in je lichaam en meer neutraliteit. 

Mara Lammertzen en Helga van der Hart zijn opgeleid in de Germaanse Geneeskunde. In deze interactieve lezing leggen ze ons uit hoe we de biologische taal van ons lichaam kunnen leren verstaan. 

Om dit soort lezingen te kunnen continueren, vragen we na afloop een vrijwillige bijdrage (richtprijs € 5,- of meer)
Omdat er ook gelegenheid wordt gegeven om vragen te stellen, duurt de lezing tot plm. 11.30u.

(foto: Kasia Orlow Fotografie)

Mara Lammertzen en Helga van der Hart

wanneer
zondag 23 april 2023 - 10:00 - zondag 23 april 2023 - 11:30