Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Regiozondag in Bennekom: 'Wie is Asjera?'

Asjera's

Ze stonden deze zomer in de voormalige priorij in Maarssen: 3000 terracotta beeldjes van de Kanaänitische godin Asjera. Klein, maar fier rechtop, met hun borsten pront vooruit.
Kunstenares Marieke Ploeg schiep de beeldjes als onderdeel van een bijzonder project over het vrouwelijke goddelijke en over geven, ontvangen en weer doorgeven.
Mignon van Bokhoven, Roos van Doorn, Jeannette den Ouden en Marieke de Vries, vier vrouwelijke voorgangers uit onze regio, maakten zelf kleine godinnenbeeldjes in een workshop van Marieke Ploeg. Over hun ervaringen en zoektocht naar de betekenis van Asjera vertellen ze in de viering van deze regiozondag. Wie was die godin Asjera en waarom weten we zo weinig van haar? Welke rol speelde ze in godsdienstige rituelen in het oude Israël (en daarbuiten) en welke betekenis heeft deze vrouwelijke godin voor ons eigen godsbeeld en voor onszelf? Over die laatste vraag gaan we ook met elkaar in gesprek.
Onze jaarlijkse regiozondag is gericht op elkaar ontmoeten. Als vrijzinnigen in de regio, maar ook gewoon als mensen, ook buiten de regio. Iedereen is van harte welkom.

Regiozondag, zondag 12 november, aanvang 10.30 uur
De Ontmoeting, Emmalaan 1, 6721 ET Bennekom
Muzikale begeleiding: Rien den Arend

Opgave voor mensen van buiten de regio bij: secretaris@deontmoetingbennekom.nl
Je kunt ook thuis naar de viering kijken (livestream of terugkijken) via deze link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2536/events/event/15982299-202311121030
Als de link niet werkt: www.kerkdienstgemist.nl, zoek kerk: de ontmoeting bennekom, klik op het kader De Ontmoeting Bennekom, kies de juiste viering.

Het Venster zal dan op deze zondag gesloten zijn.

Regiozondag in De Ontmoeting Bennekom

wanneer
zondag 12 november 2023 - 10:30 - zondag 12 november 2023 - 11:30