Lezing 'Ik, Maria Magdalena'

Vandaag komt Geert Kimpen vertellen over zijn boek ‘Ik, Maria Magdalena’. Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd. 

"De Belofte aan Maria Magdalena", een lezing door Geert Kimpen

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte. 
Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven, tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.
Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen ons mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen vrouwen als Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.
Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.
Een lezing als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke. 

Tien jaar lang stelde auteur Geert Kimpen, bekend van onder meer De kabbalist en Het meisje dat aan de oever verscheen, het schrijven van deze roman uit. Tot de tekenen zo krachtig waren dat hij er niet langer voor kon weglopen. Het was sterven of schrijven. 
Gebaseerd op eeuwenoude legenden, verboden apocriefe geschriften, teruggevonden gnostische boeken en evangeliën en de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti, reconstrueerde auteur Geert Kimpen Maria Magdalena’s verhaal in deze inspirerende roman.

Let op:
Wie verzekerd wil zijn van een plek, dient ruim op tijd aanwezig te zijn (max. 50 personen in de zaal)
We vragen een bijdrage met een streefbedrag van € 7,50 (of meer, voor wie dit kan missen) om dit soort bijeenkomsten te kunnen blijven verzorgen
.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie/thee/limonade.

Contactpersoon Petra Wubs.

Boek 'Ik, Maria Magdalena'

(bron foto: Paris Books, met toestemming)

 

wanneer
zondag 28 april 2024 - 10:00 - zondag 28 april 2024 - 11:00