Bezinning en Bezieling

Bezinning en Bezieling zijn thema's waarmee we ons in Het Venster verbonden weten. Op vele manieren, zowel op zondagen als op dagen door de week zijn er verbindende activiteiten.
Leden van Het Venster leveren op deze website ook bijdragen in de vorm van gedichten, foto's, artikelen en overwegingen.

Hieronder een overzicht van alle huidige en komende activiteiten en bijdragen
- Bezinning en Bezieling - 

Wereldvrede Meditatie: 31 december 2017. Op deze dag wordt er ook in Het Venster aandacht besteed aan de internationale World Peace Meditation Day, die overal ter... meer..
31 dec
Extra
2017
Deze Vrije Ruimte wordt ingevuld door Marjo van Rijnsoever en Gerrit van Santen. Thema: Het Onze Vader en het getal 7. Een spreekwoord zegt: ‘er zijn vele... meer..
17 dec
Vrije Ruimte
2017
Vandaag gaan we met elkaar kerststukjes maken. Voor deze activiteit dient men zich wel op te geven om mee te kunnen doen. Dat kan bij Wil Gouda.Doorgaans is er twee... meer..
19 dec
Contactochtend
2017
Omdat er 's avonds een korte vesper is om 17.00 uur, is er geen ochtendviering in Het Venster. Wel is er een extra Contactochtend. De koffie/thee staat zoals... meer..
24 dec
Contactochtend
2017
Omdat er dit jaar twee 'zondagen' achter elkaar vallen, leek het de Commissie Ontmoetingen een goed idee om i.p.v. in de ochtend, een korte meditatieve vesper te houden... meer..
24 dec
Viering
2017
Deze kerstmorgen is - evenals de vesper op 24 december - voorbereid door de Commissie Ontmoetingen, samen met Marieke de Vries-Hofman. Collecte: Artsen Zonder... meer..
25 dec
Viering
2017
Vandaag wordt de Vrije Ruimte ingevuld door Herman de Rijk en Petra Wubs, met het thema: Verleden - heden - toekomst. Op de laatste dag van het jaar willen wij met... meer..
31 dec
Vrije Ruimte
2017
In aansluiting op de Wereldvrede Meditatie van deze middag kan men aansluitend deelnemen aan Dansen van Universele Vrede. Op deze middag wisselen we dansen en... meer..
31 dec
Extra
2017
Op deze contactochtend wordt iedereen die daar zin in heeft, van harte uitgenodigd om elkaar - onder het genot van koffie of thee met wat lekkers - een goed nieuwjaar... meer..
02 jan
Contactochtend
2018
Laat je je graag verrassen? Kom dan eens op zondagmorgen bij een Thema Ontmoeting, georganiseerd door een kleine kern enthousiaste Vensterleden: (be)denkers van (diep-)... meer..
07 jan
Thema Ontmoeting
2018
Vandaag is Irene Hörst weer onze gast. Collecte voor Het Venster. Na afloop koffie/thee en gelegenheid om na te praten. Autodienst: Els van Duijvenbode.... meer..
14 jan
Viering
2018
Deze Vrije Ruimte wordt ingevuld door Eveline de Kock. Zij verzorgt een samenkomst - in samenwerking met Martin Schuitemaker - over de figuur Jezus. Het wordt een... meer..
21 jan
Vrije Ruimte
2018
In Het Lied van de Ziel zingen we liederen uit verschillende tradities die iets met ons doen, iets wat voorbij het denken gaat: onze ziel begrijpt de liederen en de... meer..
26 jan
Lied van de Ziel
2018
Vandaag is Bert Cozijnzen onze gast in het Venster. Bert Cozijnsen is behalve theoloog en voorganger (in de Ludenkapel te Doorn) ook ‎organisatieadviseur, coach,... meer..
28 jan
Viering
2018
Lezing door Jan Willem van der Straten. Nadere informatie volgt. Collecte voor lezingen en voorstellingen. Autodienst: Ingrid van Rhee. foto Martin... meer..
04 feb
Lezing
2018

Pagina's