Bijdragen

Hieronder een overzicht van bijdragen in de vorm van artikelen, foto's, gedichten, verhalen, overwegingen, x-liedjes en meer.

EXPOSITIE 'LICHT' Vanaf maart 2024 zijn er voor een aantal maanden in Het Venster foto's van Jocelyn Readett en Martin Schuitemaker te zien, waarbij het licht de… meer..
Vanaf 15 maart t/m juni 2023 zijn er kleurrijke foto's te zien van Jocelyn. Zelf heeft zij er een artikeltje over geschreven dat u hier kunt bekijken. Neem er de tijd… meer..
Foto-expositie Na een paar keer weigeren kon ik Rinie (lid van de expositiecommissie) niet meer teleurstellen, en dus nu is mijn eerste fototentoonstelling in Het… meer..
Vanaf 18 december 2022 zijn er aquarellen te zien van Frowa Schuitemaker en Rinie van der Leer, met als thema 'Hemelse wintersferen'.  Beiden hebben zich de… meer..
(overzicht zaal) Na de prachtige vlinder-/foto-expositie van Wietse de Vries, zijn er in Het Venster vanaf 18 december aquarellen te zien van Frowa Schuitemaker en… meer..
Aan iedereen die nieuwsgierig is… of gewoon wil genieten van het bos nu het herfst wordt…  Wat er tijdens een wandeling langs kan komen is ….  - Jij bent jij… meer..
Sinds de confrontatie met het coronavirus is er heel wat veranderd in onze samenleving en lijkt het erop dat we een ‘nieuwe tijd’ zijn ingegaan. Het ontgaat ons niet dat… meer..
In Memoriam Jan Veerbeek   ‘Huil niet bij mijn graf – daar ben ik niet’ stond er bovenaan de rouwkaart. Op dinsdag 2 augustus overleed Jan Veerbeek op 87-… meer..
Op zondag 12 juni was Theater bij de Buren bij Het Venster. Hierbij hebben we Jip de Handpop (met AnitaSmit) bij ons kunnen verwelkomen. Jip kwam de kinderen het verhaal… meer..
Kerken Kijken Utrecht (KKU) is een stichting die tot doel heeft de twaalf kerken in het centrum van Utrecht als cultureel erfgoed open te stellen tijdens de… meer..
(Let op: deze activiteit is al voorbij) Het Venster biedt dit jaar ruimte om Pasen op een bijzondere manier te beleven. In vijf bijeenkomsten ervaren we de rijke… meer..
X111 - maannacht - X-liedjes uitgelegd door Henk Harmsen In deze serie zal ik af en toe een x-liedje onder de loep nemen en met u delen wat ik oorspronkelijk (… meer..
Getsemané.  We zitten midden in de lijdenstijd. De oorlog in Oekraïne drukt ons nog eens met de neus op de feiten. Er is lijden dat we als mensen niet kunnen… meer..
X-liedjes uitgelegd door Henk Harmsen: x-05, Mijn hulp is HIER EN NU In deze serie zal hij af en toe een x-liedje onder de loep nemen en met u delen wat hij… meer..
X91 Aan kinderen gegevenEen goede grap moet je nooit uitleggen. X-liedjes eigenlijk ook niet.  Soms vertelt mij iemand hoe hij of zij een bepaald x-liedje ervaart… meer..