Bijdragen

een overzicht van bijdragen in de vorm van artikelen, foto's, gedichten, verhalen, overwegingen, x-liedjes en meer.

 

Op zondag 12 juni was Theater bij de Buren bij Het Venster. Hierbij hebben we Jip de Handpop (met AnitaSmit) bij ons kunnen verwelkomen. Jip kwam de kinderen het verhaal… meer..
Kerken Kijken Utrecht (KKU) is een stichting die tot doel heeft de twaalf kerken in het centrum van Utrecht als cultureel erfgoed open te stellen tijdens de… meer..
(Let op: deze activiteit is al voorbij) Het Venster biedt dit jaar ruimte om Pasen op een bijzondere manier te beleven. In vijf bijeenkomsten ervaren we de rijke… meer..
X111 - maannacht - X-liedjes uitgelegd door Henk Harmsen In deze serie zal ik af en toe een x-liedje onder de loep nemen en met u delen wat ik oorspronkelijk (… meer..
Getsemané.  We zitten midden in de lijdenstijd. De oorlog in Oekraïne drukt ons nog eens met de neus op de feiten. Er is lijden dat we als mensen niet kunnen… meer..
X-liedjes uitgelegd door Henk Harmsen: x-05, Mijn hulp is HIER EN NU In deze serie zal hij af en toe een x-liedje onder de loep nemen en met u delen wat hij… meer..
Bij de X-liedjes van Henk Harmsen heeft Rachèl Harmsen een aantal schilderijen en tekeningen gemaakt, waarvan hier (in de caroussel) enkele voorbeelden.  Om de… meer..
X91 Aan kinderen gegevenEen goede grap moet je nooit uitleggen. X-liedjes eigenlijk ook niet.  Soms vertelt mij iemand hoe hij of zij een bepaald x-liedje ervaart… meer..
Wie graag nog eens terug wil kijken naar onze digitale invullingen van de zondagen in de lock-down-periodes van de Coronatijd, kan hieronder een keuze maken Vanaf het… meer..
'De Boeddha in de bajes' – Cuong LuDit boek leende ik van Anke. Van het kostbare wat bij mij bleef hangen na het lezen, maakte ik een samenvatting en Hannie bracht… meer..
Veertigdagentijd- op weg naar Pasen -2021  - door Marieke de Vries-Hofman -In een artikel* las ik dat het woord vasten verwantschap heeft met ‘vasthouden, in acht… meer..
In Het Venster hebben we een aantal getalenteerde amateurfotografen en Martin Schuitemaker is daar een van. Deze keer laat hij ons met een aantal foto's van… meer..
Rutger Bregman is historicus en brak wereldwijd door met zijn bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’. In september 2019 verscheen zijn boek ‘De meeste mensen deugen… meer..
'ONDERTUSSEN' is een digitale productie voor iedereen, maar vooral voor diegenen die (nog) niet naar het Venster (kunnen/durven) komen zolang we nog met… meer..
Christelijke theologie en vrijzinnigheid: een ongemakkelijk verstandshuwelijkTer gelegenheid van het 150-jarige jubileum van Vrijzinnig Nederland heeft Mr. drs. Johan de… meer..