Actueel

Thema's waarmee we ons in Het Venster verbonden weten, zijn woorden als bezinning, bezieling, ontmoeting, verbinding, openheid. Op vele manieren, zowel op zondagen als op dagen door de week zijn er verbindende activiteiten.
Hieronder een overzicht.
 

Vandaag komt Hans Le Grand weer in Het Venster.
De inhoud van de viering zal zich bewegen rond het thema 'Snelheid'. Wie niet kan komen en toch mee wil kijken… meer..
-
Kerken Kijken Utrecht (KKU) is een stichting die tot doel heeft de twaalf kerken in het centrum van Utrecht als cultureel erfgoed open te stellen tijdens de… meer..
-
Op zondag 12 juni was Theater bij de Buren bij Het Venster. Hierbij hebben we Jip de Handpop (met AnitaSmit) bij ons kunnen verwelkomen. Jip kwam de kinderen het verhaal… meer..
-
Deze Vrije Ruimte is vandaag ingericht als Open Plek, dat wil zeggen dat de aanwezigen zelf hun bijdrage mogen leveren aan de invulling van de bijeenkomst. Dat kan zijn… meer..
Samen x-liedjes zingen is fijn. Op deze ochtend nemen Jos Somsen en Rinie van der Leer ons mee op een tocht langs de wat minder bekende (en ook nieuwe) x-liedjes van… meer..
-
In de zomerperiode van 24 juli t/m 21 augustus zijn er in Het Venster themazondagen, waarbij ruimte is om teksten, beeld, stilte, muziek, en te zingen liederen aan te… meer..
Hans le Grand is op deze zondagmorgen weer onze gast.  Collecte voor Het Venster.  Na afloop koffie met ontmoeting.  (foto Jocelyn)  meer..
Vandaag geeft Laurens ten Kate in Het Venster een lezing met als thema: De muzikale verbeelding.
Over The Music of Theology: Langauge, Space, Silence. Van… meer..
-
Improviseren doe je zó! Op zaterdag 24 september neemt Kirsten Benschop je in deze workshop in Het Venster mee in de wereld van het improvisatietheater. En dat… meer..
-
Harm Knoop is vandaag bij ons in Het Venster met een lezing en documentaire over Het Tibetaans Dodenboek, waarover we met elkaar van gedachten kunnen wisselen.… meer..
Deze thema-ontmoeting wordt voorbereid door de commissie ontmoetingen (met Martin Schuitemaker, Jos Somsen, Jan van Donkelaar en Jan Dijksterhuis), waarbij soms ook… meer..
In deze lezing licht Bert Cozijnsen thema's toe uit het boekje dat hij vorig jaar geschreven heeft over gemis en rouw . Meer informatie volgt. Na afloop koffie/thee… meer..
Vandaag is Mar van de Velden weer te gast in Het Venster, met woorden, beelden en muziek.  Collecte voor Het Venster.  Na afloop koffie met ontmoeting.… meer..
Op deze zondagmorgen is Harry Schram in Het Venster.
Het wordt een interactieve bijeenkomst in de kring, met als gespreksthema: Polair denken. Collecte voor het… meer..
Vandaag is Monique van Zoest weer in Het Venster.  Nadere gegevens volgen. (foto Jocelyn) meer..