Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Verhalen over Schande, Schaamte en Schuld

Paul Groos

Vandaag mogen we verhalenverteller Paul Groos weer in ons midden verwelkomen. Hij neemt ons deze keer mee in verhalen over Schande, Schaamte, Schuld - Godengeheimen en mensengeroddel
Er is een godin, die door niemand wordt geëerd. Of vereren we haar eigenlijk allemaal? Fama, heet ze, de godin van de roddel. Kunnen we werkelijk weerstand aan haar bieden? Schandalen en geheimen maken goede verhalen en goede verhalen willen nu eenmaal verteld worden. Nog ingewikkelder wordt het als mensen de geheimen en de schandalen van de goden kennen. Wie kan dan nog zijn mond dicht houden? Je hoort het in een reeks samenhangende verhalen uit de Metamorfosen van Ovidius die zich afspelen in en rond de nog jonge stad Athene.

Verhalenverteller Paul Groos
Paul is al vijfentwintig jaar leraar Latijn en Grieks en meer dan de helft daarvan professionele verhalenverteller. Na zijn studies Klassieken en Keltisch werd hij opgeleid aan de Nederlandse Vertelacademie en aan de Podiumacademie in het Vlaamse Lier. Hij houdt van verhalen met ervaring: verhalen die al heel lang meegaan. Oude verhalen waarin we universele emoties en dilemma’s terugvinden. Hij vertelt die verhalen voor een modern publiek, met een vleugje humor en regelmatig een knipoog naar de actualiteit.

Na afloop is er koffie en thee. 

De toegangspijs is € 7,50 voor niet-leden van Het Venster (of minder als dat bedrag stress oplevert, want dat is niet de bedoeling). Ook leden mogen bijdragen in de kosten van deze bijzondere bijeenkomst.

Foto: Privé-archief Paul Groos

 

wanneer
zondag 2 juni 2024 - 10:00 - zondag 2 juni 2024 - 11:00