Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

2e Advent - In alles zit een barst

Vandaag leidt Froukje Pitstra een vrijzinnige viering, met als thema 'In alles zit een barst. Dat is hoe het licht binnen komt’. De viering cirkelt rondom teksten van Rumi, Leonard Cohen en Genesis 1, teksten over licht en donker. Daarbij laat ze ook graag iets horen van Cohen en zingen we (of luisteren we naar) liederen over licht en donker, onder meer uit Taizé.

Froukje hecht aan liturgie, hoewel met een eigen draai. Het wordt daarom een viering met een ‘klassieke’ cadans, met eigen elementen. Ter overweging vertelt ze tijdens de viering graag iets meer over de achtergrond van Advent (aansluitend bij de drie teksten). Bidden doen we in de vorm van een Gebed-en-Gedicht: een korte meditatieve stilte, afgesloten met een gedicht.

Om deel te nemen aan deze bijeenkomst, dient men zich aan te melden via 
https://www.supersaas.nl/schedule/Venster/zondag_activiteiten_het_Venster?view=week&day=26&month=11
Klik op de datum en vul je naam in. 

Dr. Froukje Pitstra (1977) studeerde aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij promoveerde daar in 2014. Momenteel werkt zij als geestelijk verzorger (in de regio Bilt/Bilthoven) en vrijzinnig voorganger (in het hele land). Daarnaast is zij universitair docent (eerder aan de Universiteit voor Humanistiek, tegenwoordig voor het seminarium van het Remonstrants Broederschap aan de Vrije Universiteit). Ze woont - samen met partner en hondje - in Utrecht-stad. Meer informatie: www.froukjepitstra.nl .

wanneer
zondag 5 december 2021 - 10:00