Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Hans Le Grand

Vandaag is Hans Le Grand in Het Venster met een thema speciaal voor jongeren (meekijken via Zoom, zie ook link onderaan).


Hans Le Grand schrijft ons:

"Veel mensen in vrijzinnige geloofsgemeenschappen denken dat reflectie en levensbeschouwing iets is voor de oudere generatie.
Dat dit niet klopt, werd me heel duidelijk toen mijn veertienjarige dochter me een filmpje liet zien wat zij gemaakt had. Het is een soort collage van allerlei beelden die ze op internet gevonden had over identiteit, vrijheid, voldoen aan verwachtingen, seksisme en kansenongelijkheid. Allemaal thema's die ook wel aangeduid worden met 'De vierde feministische golf'. Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Fourth-wave_feminism. Ik vind het belangrijk dat als we werkelijk een geloofsgemeenschap willen zijn die open staat voor nieuwe ontwikkelingen en benaderingen, dat we de jongere generatie dan ook het podium moeten geven voor wat hen bezig houdt. Dus wil ik in het Venster graag dit filmpje laten zien, daar een overdenking over houden, en met jullie over in discussie gaan,

Ik zou jullie willen aanmoedigen in jullie kring vooral pubers en adolescenten uit te nodigen om hierbij te zijn. Eventueel kun je bovenstaand stukje daarvoor gebruiken. 
Het wordt vast een mooie ochtend, zeker ook voor hen!"

Collecte vandaag voor Likoni Onderneemt

Na afloop koffie/thee en gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Wie mee wil kijken via Zoom, kan inloggen met onderstaande gegevens:

https://us02web.zoom.us/j/81740688547?pwd=UXNMOHZOcUpjOWhKamgrUlZvUGF1QT09

Vergadering-ID: 817 4068 8547
Wachtwoord: 824003

(foto Andrea)

Hans en Andrea

wanneer
zondag 19 maart 2023 - 10:00 - zondag 19 maart 2023 - 11:00