Noot: Dit is een activiteit uit het archief.

Rinus van Warven

Rinus van Warven is vandaag bij ons te gast met een lezing over: 'Harry Potter en Jezus Christus'.

Harry Potter en Jezus Christus zijn allebei zeer hooggevoelige mensen. Bijzondere mensen. Jongens die ervoor hebben gekozen om hun hooggevoeligheid in te zetten ten behoeve van de samenleving. Hooggevoelig om de wereld te redden. Harry Potter is die jongeman die wordt opgevoed bij de saaiste familie van Engeland, de familie Duffeling. De familie Duffeling zijn 'dreuzels'. Niet alleen stonden hun gezichten strak van de saaiheid: maar ze probeerden Harry zijn creativiteit af te pakken.
En weet u wat er gebeurt als onze creativiteit verdwijnt? We durven niet meer lief te hebben, we durven niet meer te beminnen en het allerergste: we durven niet meer lastig te zijn.

Jezus trekt van leer tegen religieuze en politieke leiders die zich niet lieten lijden door humane creativiteit. Jezus was een hooggevoelig heelmeester. Hij heelt de mensen van de waanzin van hun angst en leert ze het vertrouwen dat goedheid en openheid mogelijk zijn. 
En dat heeft deze wereld zo hard nodig: lastige jongens en meisjes, mannen en vrouwen die visoenen durven te houden: tegendraadse visioenen. Soms dwars tegen alles in. Visioenen van een eerlijke samenleving, fantasieën van hemelse gerechtigheid.

Rinus van Warven is uitgever, journalist en schrijver, therapeut en lezinggever. Hij studeerde ondermeer cultuurfilosofie en levensbeschouwelijke communicatie. Verder doceert hij filosofie en ethiek aan diverse opleidingen. Maar het liefst vertelt hij verhalen.....Hij vertelt verhalenderwijze over alles wat het leven de moeite waarde maakt.

(Afbeelding van Mallory via Pixabay)

kasteel Harry Potter - Zweinstein

wanneer
zondag 26 maart 2023 - 10:00 - zondag 26 maart 2023 - 11:00