Vieringen

Een viering is een zondagse bijeenkomst met een vrijzinnig-religieus karakter, geleid door een (gast-)voorganger. We nodigen voorgangers uit ons op een authentieke en bezielde manier mee te nemen in wat hen inspireert en voedt, en Het Venster ook de benutten als 'proeftuin' voor vernieuwing. Dit seizoen geven we daar een extra impuls aan. We hebben op een inspirerende manier verwoord waar we voorgangers toe uitnodigen (zie onderstaande pdf). Daarnaast is er per viering een contactpersoon vanuit Het Venster, op wie de voorganger een beroep kan doen bij de voorbereiding en die in de week na de viering contact opneemt om op de viering terug te kijken.

Hieronder een overzicht van de vieringen in de komende periode. Voor andere zondagse bijeenkomsten, klik hier. Eerdere vieringen zijn te bekijken in het Archief.

PDF: 

Op deze tweede adventszondag is Monique van Zoest is onze gast. Collecte voor het Venster. Na afloop gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie/thee/... meer..
08 dec
Viering
2019
Midwinter, de kortste dag, de langste nacht. Het is niet altijd eenvoudig om je voor te stellen dat het ooit weer lichter wordt. Maar in dit donker wordt het licht... meer..
22 dec
Viering
2019
Vandaag hebben we een Kerstviering met Irene Hörst. Collecte voor Vluchtelingen Nederland. Na afloop gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie/thee/... meer..
25 dec
Viering
2019
Vandaag, op de eerste zondag van het nieuwe jaar is er een thema-ontmoeting in Het Venster, georganiseerd door o.a. Jos Somsen, Jan Dijksterhuis en Jan van... meer..
05 jan
Viering
2020
Op deze zondagmorgen zal Hans le Grand onze gast zijn in de viering. Rev. Dr. Hans le Grand is als predikant aangesloten bij de ‘General Assembly of Unitarian and... meer..
12 jan
Viering
2020
Vandaag is Monique van Zoest weer bij ons te gast. Inhoudelijk nog geen gegevens bekend. Na afloop is er koffie/thee/limonade en gelegenheid tot napraten. (... meer..
26 jan
Viering
2020
Roos van Doorn is vandaag weer bij ons te gast. Na afloop koffie/thee/limonade en gelegenheid tot napraten. In 1998 studeerde Roos van Doorn af aan Wageningen... meer..
09 feb
Viering
2020
Vandaag is Marieke de Vries weer onze gast. Collecte voor ......Na afloop koffie/thee/limonade en gelegenheid om na te praten.(foto Wietse de Vries) meer..
08 mrt
Viering
2020